En de geschiedenis van uw eigen huis?

Hoe oud is uw huis? Wie hebben er ooit in gewoond? Wat waren dat voor mensen? Wat is er in de loop der tijd aan uw huis veranderd?
Als u in een oud huis in de binnenstad van Delft woont zult u daar vast wel eens nieuwsgierig naar zijn. Op deze website is van diverse huizen de geschiedenis al te vinden, maar van veel huizen nog niet. Staat uw huis er (nog) niet tussen, dan kunt u ook een steentje daartoe bijdragen. Graag zien wij uw bijdrage tegemoet. (De criteria die we aan een bijdrage stellen, kunt u elders op de site vinden)
Ook opmerkingen of aanvullingen op de reeds geplaatste verhalen zijn zeer welkom. En ook vrijwilligers die willen meewerken aan de verdere uitbreiding van deze site.

Cursus Historisch Huizenonderzoek
Wilt u ook de geschiedenis van uw eigen huis (of een ander oud huis) uitzoeken?
Maandag 23 oktober 2017 start AchterdeGevels in het nieuwe Delftse Archief (in de Harnaschpolder) weer een geheel vernieuwde aflevering van de cursus historisch huizenonderzoek. 
In een workshop van zeven achtereenvolgende maandagochtenden gaat u onder deskundige begeleiding aan de slag met uw onderzoek. Al doende raakt u vertrouwd met de diverse relevante archiefbronnen - zoals kadaster, bevolkingsregister en huizenprotocol - alsmede de vele digitale onderzoeksmogelijkheden die u tegenwoordig thuis kunt raadplegen. 
Mocht u door de cursus de smaak te pakken hebben gekregen dan nodigen we u graag uit om vervolgens onze werkgroep AchterdeGevels te komen versterken.

  • Maandagochtend 23 oktober t/m 4 december 2017, 10.00-12.30 uur.
  • Gemeentearchief Delft, Gantel 21, Den Hoorn 
  • Cursusdocent: Kees van der Wiel
  • Kosten: € 195
  • Graag opgeven via een mail aan: kees.vander.wiel@hetnet.nl (liefst met vermelding van het beoogde onderzoeksobject)

Doe het zelf
Wilt u met dit onderzoek zelf aan de slag, dan kunt u gebruik maken van bijgaande handleiding historisch huizenonderzoek in het Archief Delft (pdf), samengesteld door cursusdocent Kees van der Wiel.

 

Werkgroep AchterdeGevels

Historische stadswandeling in 1600

Adresverwijzinggen in literatuur

Bronnenlijst

Uw eigen huis

Interessante links

 

 

 
www.achterdegevelsvandelft.nl - Facebook: www.facebook.com/AchterdegevelsvanDelft - Twitter: twitter.com/AchterdgvDelft