Andere interessante internet adressen
  

www.archief-delft.nl/
Het Gemeentearchief Delft beheert circa vijf kilometer archief, een bibliotheek en een collectie Beeld en Geluidsmateriaal over de geschiedenis van Delft. Ook de archieven van verschillende gemeenten uit de regio zijn hier ondergebracht: Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Midden-Delfland (Schipluiden en Maasland).

www.digitalearenadelft.nl
De Digitale Arena Delft, het digitale archief van het Oud Notarieel Archief van Delft. In dit archief zit prachtig materiaal verborgen dat nu aan u ter beschikking komt. De omschrijving ‘ter beschikking’ moet u in dit geval letterlijk nemen want bij elke treffer die u krijgt na een zoekopdracht, kunt u met ‘Toon de akte’ doorklikken naar de scans van de originele akte.

historischgis.delft.nl/historischgisdelft/
Met het Historisch Geografisch Informatiesysteem (GIS) kunt u onderzoek doen naar huizen en percelen in Delft.

monumenten delft
Hier vindt u informatie over Delftse monumenten.

Wikipedia Rijksmonumenten Delft
Bij Wikipedia is een lijst te vinden met alleen de Rijksmonumenten in Delft.

delft.digitalestamboom.nl
Digitale Stamboom van Delft met circa twee miljoen namen van personen die voorkomen in de belangrijkste genealogische bronnen van Delft: de registers van de burgerlijke stand (vanaf 1812) en de doop-, trouw- en begraafboeken (DTB, vanaf circa 1575 tot en met 1811).

http://collectie-delft.nl/nadere-toegangen
Nadere toegangen Collectie Delft
Via deze digitale database van de Delftse archiefdienst kunt u op naam tal van verwijzingen vinden naar allerhande archiefbronnen met informatie over de gezochte personen. Het totaal bevat inmiddels ongeveer een half miljoen records. Met behulp van filters is de eventuele overvloed aan informatie nader toe te spitsen tot een bepaalde periode of archiefbronnen (registers). Sommige van die registers zijn ook als scan te raadplegen.

http://collectie-delft.nl/delftse-biografieen
Delftse biografieën
In deze collectie vindt u een korte levensloop van veel belangrijke of bekende Delftenaren uit het verleden. Ook geportretteerden, waarvan een schilderij in het Museum Prinsenhof Delft aanwezig is zijn opgenomen. Getracht is bij de biografieën een afbeelding en/of een familiewapen te plaatsen.

Uw eigen huis

Bronnenlijst

Adresverwijzingen

Andere interessante links

Historische stadswandeling

Werkgroep Huizenonderzoek

 

 

Laatste wijziging: 9 september 2015