Werkgroep Huizenonderzoek
  

Een werkgroep Huizenonderzoek werkt in wisselende samenstelling aan het uitzoeken van bewonersgeschiedenissen. Dit archiefonderzoek wordt begeleid door Kees van der Wiel (docent huizenonderzoek, historicus) en George Buzing (medewerker Archief Delft).
Redactie website: Els Kemper. Webmaster: Jenny Omvlee. Actuele foto’s huizen: René Prooper. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met George Buzing.

Archief Delft
De werkgroep komt maandelijks bijeen in de studiezaal van Archief Delft. Er wordt gebruik gemaakt van meer dan vijf kilometer archief, een bibliotheek en een collectie beeld- en geluidsmateriaal over de geschiedenis van Delft en de regio. Veel gegevens zijn digitaal beschikbaar via Historische GIS (vroegere huiseigenaren) en Collectie Delft (met o.a. de Delftse Biografieën en notariële stukken in de Digitale Arena).

Onderzoek naar de geschiedenis van uw huis
Op de cursussen Huizenonderzoek kunnen belangstellenden leren hoe er in de vele archieven en documenten moet worden gezocht. Om u goed wegwijs te maken in dit vrij gecompliceerde archiefonderzoek organiseert het Archief Delft samen met de werkgroep ‘Huizenonderzoek’ een cursus van zes maandagochtenden in het het Archief, Oude Delft 169. De laatste cursus was in februari/maart 2015 >> Lees hier meer over die cursus.

Uw eigen huis

Bronnenlijst

Adresverwijzingen

Andere interessante links

Historische stadswandeling

Werkgroep Huizenonderzoek

 

 

Laatste wijziging: 14 november 2015
 
www.achterdegevelsvandelft.nl - Facebook: www.facebook.com/AchterdegevelsvanDelft - Twitter: twitter.com/AchterdgvDelft