Pluim voor achterdegevelsvandelft.nl
Uitslag Geschiedenis Online Prijs 2019  
Achter de gevels van Delft in top-10 voor de Juryprijs en in top-20 voor de Publieksprijs!!
Onze website heeft donderdag 7 februari bij de prijsuitreiking van de Geschiedenis Online Prijs in de Koninklijke Bibliotheek een warm compliment van de jury gekregen.
Volgens het juryrapport is Achterdegevels een ‘interessante website die aan de hand van een huis op een leuke manier de geschiedenis van klein naar groot vertelt. De site wordt gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers, die ook de bewoners van de beschreven panden erbij weet te betrekken. De jury waardeert het dat op die manier een groeiende gemeenschap van geïnteresseerden en betrokkenen bij de geschiedenis van de stad ontstaat.’

De site won geen prijs, maar behoorde wel bij de tien genomineerden van de 96 inzendingen. Winnaar werd ‘Handelaar in slaven’ van het Zeeuws Archief, dat aan de hand van het scheepsjournaal van een slavenschip een belangrijk en controversieel verhaal meeslepend weet te vertellen. De gedeelde 2e prijs ging naar een virtuele wandeling door het Anne Frank Huis en ‘My Inner Victorian’, een verrassend en mooi verzorgd blog over de Victoriaanse tijd.

Wij zijn trots dat we ons met zeer eenvoudige technische middelen zo goed staande wisten te houden te midden van tal van culturele instellingen die doorgaans over heel wat meer budget en professionals beschikken om zich gelikt online te presenteren. Wij moeten moet het vooral hebben van de inzet van liefhebbers die met veel plezier de archieven uitspitten naar het verhaal van hun huis.
Bij de stemming de afgelopen drie weken kreeg de website veel aanmoedigingen van fans uit het hele land. Menigmaal werd de site andere steden tot voorbeeld gesteld. ‘Een originele website die letterlijk deuren opent en geschiedenis laat leven’, schreef een van hen.

- Juryrapport
- Uitslag Publieksprijs
- Reacties van de stemmers

Stem nu op Achter de gevels van Delft


Verwersdijk 164 anno 1910
Foto Rijksdienst Cultureel Erfgoed

Geplaatst: 8 februari 2019  
 
www.achterdegevelsvandelft.nl - Facebook: www.facebook.com/AchterdegevelsvanDelft - Twitter: twitter.com/AchterdgvDelft