Cursus historisch huizenonderzoek

Hoe word ik wegwijs in de geschiedenis van mijn eigen huis?
Als u in een oud huis in Delft woont, dan bent u vast wel eens nieuwsgierig naar wie er vroeger gewoond heeft en wat er allemaal met het huis gebeurd is. Op deze website is van diverse huizen de geschiedenis te vinden, maar van veel huizen nog niet. Staat uw huis er (nog) niet tussen, dan kunt u natuurlijk ook een steentje bijdragen. Graag zien wij uw bijdrage tegemoet. Bij uw onderzoek kunt u gebruik maken van de handleiding historisch huizenonderzoek in het Archief Delft (pdf) van Kees van der Wiel.

Cursus historisch huizenonderzoek

Voor wie niet veel ervaring heeft in archiefonderzoek organiseert historicus en onderzoekbegeleider Kees van der Wiel jaarlijks een cursus historisch huizenonderzoek. Dat gebeurt meestal in het najaar.
Op 10 oktober 2022 is er weer een cursus historisch huizenonderzoek van start gegaan. Op acht achtereenvolgende maandagochtenden gaan de cursisten onder deskundige begeleiding aan de slag met het onderzoek naar het huis van hun keuze. Al doende raken ze vertrouwd met alle relevante archiefbronnen en diverse digitale onderzoeksmogelijkheden (deels ook thuis).

Cursisten die door de cursus de smaak te pakken hebben gekregen nodigen we graag uit om de werkgroep van Achter de gevels van Delft te komen versterken.


 
www.achterdegevelsvandelft.nl - Facebook: www.facebook.com/AchterdegevelsvanDelft - Twitter: twitter.com/AchterdgvDelft