Werkgroep AchterdeGevels

De werkgroep AchterdeGevels werkt in wisselende samenstelling aan het uitzoeken van bewoningsgeschiedenissen van huizen in Delft en directe omgeving. De werkgroep komt maandelijks bijeen in de studiezaal van Archief Delft. Ze maakt gebruik van de meer dan vijf kilometer archief, de bibliotheek en de collectie beeldmateriaal van het Gemeentearchief en van de vele digitale onderzoeksmogelijkheden in deze bronnen.
Dit archiefonderzoek wordt begeleid door Kees van der Wiel (docent huizenonderzoek, historicus) en George Buzing (oud-medewerker Archief Delft).
Eindredacteur van de website-bijdragen: Els Kemper, Kees van der Wiel. Webmaster: Jenny Omvlee. Actuele foto’s worden geleverd door auteurs.

De werkgroep en website zijn opgericht in 2006 en sinds 2017 aangesloten bij de historische vereniging Delfia Batavorum. Het bestuur van de werkgroep bestaat uit Ignatz de Schepper (voorzitter), Astrid Keers (secretaris) en Henriette Welle Donker.

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met George Buzing.

Jaarlijks organiseert de werkgroep voor belangstellenden en aspirant-leden een cursus Historisch Huizenonderzoek om hen met het onderzoek naar hun huis op gang te helpen.
>> Lees hier meer over die cursus.


Pluim voor achterdegevelsvandelft.nl
Onze website heeft donderdag 7 februari 2019 bij de prijsuitreiking van de Geschiedenis-Online Prijs in de Koninklijke Bibliotheek een warm compliment van de jury gekregen. Volgens het juryrapport is Achterdegevels een ‘interessante website die aan de hand van een huis op een leuke manier de geschiedenis van klein naar groot vertelt. De site wordt gemaakt door een groep enthousiaste vrijwilligers, die ook de bewoners van de beschreven panden erbij weet te betrekken. De jury waardeert het dat op die manier een groeiende gemeenschap van geïnteresseerden en betrokkenen bij de geschiedenis van de stad ontstaat.’ Lees hier meer......

Achter de gevels van Delft is onderdeel van

 

Laatste wijziging: 28 maart 2019
 
www.achterdegevelsvandelft.nl - Facebook: www.facebook.com/AchterdegevelsvanDelft - Twitter: twitter.com/AchterdgvDelft